Živjela BiH, živjele prave vrijednosti i živio Monokl.online!

Domovina puna paradoksa i kontradiktornosti, rođendan će obilježiti kao neradni dan. Ljut sam na nju i nisam ljut. Oni koji su na državnim jaslama – najviše slave. No mi poduzetnici, koji živimo tačno i precizno samo od onoga što zaradimo, nama je svaki dan praznik i to rada.

Reporteri će uporno, kao i svake godine, pitati sagovornike u RS-u, kao i u kantonima s većinskim hrvatskim stanovništvom, kako obilježavaju Dan nezavisnosti BiH? I bit će to prilika da čujemo neke uvredljive i uzaludne konstatacije kako je ovaj dan nekome praznik, nekome predmet totalne ignorancije.

Što se rođendana tiče, tu imamo dva, ali moguće je da budemo imali i treći. Mi smo jedina zemlja na svijetu koju su slavlja destabilizirala.

Međutim, ja bih dodao još jedan rođendan. Na današnji dan Bosna i Hercegovina proslavlja nezavisnost od Socijalističke federativne republike Jugoslavije. Tim povodom, želio bih da vam predstavim novi online magazin. Magazin koji neće biti direktno ili indirektno povezan s političkom partijom niti davati prostor subkulturama, turbo folku i žutim vijestima. Želimo da proglasimo nezavisnost od neprofesionalnog, neuravnoteženog i pristranog novinarstva.

Proglasit ćemo zavisnost pravih vrijednosti. Monokl.online će predstavljati muzičke bendove, tek nastala kulturna dešavanja, mlade ljude s poslovnim idejama i kompanijama. Prostor će dobiti svi oni koji imaju šta reći o unapređenju stanja u društvu.

Mi danas jedemo tortu, koju smo platili svojim parama i napravili svojim umijećem. Naši parlamentarci, pojest će tortu plaćenu našim novcima.

Živjela BiH, živjele prave vrijednosti i živio Monokl.online

3 Komentari

  1. Odlicno receno 🙂
    Mnogo srece sa portalom.

  2. Puno uspjeha!

  3. Zadrzi vrijednosti objektivnog informisanja kao osnovu pravog novinarstva! Sretno!! 😊

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *