Očekuje se sunčan i maglovit vikend u BiH, narednih dana temperature do 18 stepeni

U Bosni i Hercegovini će danas preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, kakvo se očekuje i narednih dana.

Kotline u Bosni jutros je prekrila magla i sumaglica, dok je vjetar slab južni i jugozapadni. Očekuje se dnevna temperatura od 7 do 13 stepeni Celzija.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, u subotu, 20. februara, očekuje se umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar će biti slab do umjeren promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura će se kretati od 0 do 6, na jugu do 8, a dnevna od 7 do 14 stepeni Celzija.

U nedjelju, 21.februara, u većem dijelu zemlje preovladavat će sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove magla i niska naoblaka. Jutarnja temperatura će biti od 0 do 6, na jugu do 8, a dnevna od 9 do 16 stepeni Celzija.

Pretežno sunčano trebalo bi biti u ponedjeljak, 22. februara. U Bosni se očekuje magla i niska naoblaka veći dio dana po kotlinama i uz riječne tokove. Jutarnja temperatura će se kretati od -1 do 5, na jugu do 8, a dnevna od 10 do 17 stepeni Celzija.

Također i u utorak, 23. februara, očekuje se pretežno sunčano vrijeme. Prijepodne će u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove biti magla i niska naoblaka. Jutarnja temperatura će biti od 1 do 6, na jugu do 8, a dnevna od 12 do 18 stepeni Celzija, saopćeno je iz FHMZBiH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *